De tentoonstelling zal de belangrijkste decennia voor tricot in de mode onder de aandacht brengen, en daarmee de populariteit van tricot aantonen zowel op als naast de catwalk. Hiermee ontrafelt de tentoonstelling de veranderende status van de relatie tussen mode en breiwerk. Thematisch zullen de verschillende rollen die tricot heeft gespeeld in sociale en mode(r)evoluties worden behandeld, met aandacht voor de connotatie van breiwerk met comfort, welzijn, gezondheid en elegantie.

In samenwerking met Cousy, één van de laatste Belgische breigoedbedrijven actief in de modesector, presenteren het MoMu en Woolmark met Ontrafel. Tricot in de Mode een mix van hedendaagse en klassieke modehuizen, installaties van jonge ontwerpers en historische stukken. De tentoonstelling stelt gevestigde ideeën over breigoed in vraag en toont zo dat tricot, verre van ouderwets, veelzijdig en luxueus is, en een blijvende inspiratiebron voor de modewereld.

Met werk van o.a. Ann Salens, Vivienne Westwood, Maison Martin Margiela, Sonia Rykiel, Missoni, Elsa Schiaparelli, Patou, Chanel, Sandra Backlund, André Courrèges, Bodymap, Bernhard Willhelm, Yohji Yamamoto en Mark Fast.

Tentoonstelling onder leiding van
Curatoren: Karen Van Godtsenhoven, Emmanuelle Dirix | Scenograaf: Bob Verhelst | Met bijzondere dank aan: Wim Mertens, Frederico Poletti